Geschreven door: jean-luc budel

jean-luc
aan het woord

Ik ben Jean-Luc Budel, 22 jaar en woonachtig in Utrecht. In het begin van de coronacrisis heb ik een webinar van YAAP gevolgd, omdat ik destijds struggelde met de balans te vinden tussen in- en ontspanning. Ik was tijdens het webinar enorm gefascineerd door de frisse inzichten en theorieën die zij aankaartten vanuit de sportpsychologie. Ik voelde dat ik ook mijn steentje zou willen bijdragen in dit gretige en onbevangen team van professionals. Ik heb de volgende morgen gelijk de telefoon opgepakt en heb zo’n 45 minuten met Susie aan de lijn gehangen over van alles en nog wat. Van de groeimindset en doelen stellen tot aan mijn moeizame laatste jaren op de middelbare school. Ik heb mijn middelbare school met de hakken over de sloot afgesloten. Ik kijk op deze periode nu terug als mijn meest leerzame jaren. Deze jaren hebben bij mij een vuurtje aangewakkerd en dit heeft geleid tot een enorm haardvuur van veerkracht. Ik weet nu bij tegenslagen dat er altijd betere tijden aankomen. Hard werken en je doelen voor ogen houden zijn twee cruciale eigenschappen hierbij voor mij.

Ik ben enorm trots op mijzelf dat ik destijds YAAP zelf heb gebeld om mijn behoeften en wensen te uiten. Dit is normaalgesproken een enorme stap voor mij.

Ik ben enorm trots op mijzelf dat ik destijds YAAP zelf heb gebeld om mijn behoeften en wensen te uiten. Dit is normaal gesproken een enorme stap voor mij. Het bijzondere is dat ik dit bij de mensen van  YAAP totaal niet voelde. Ik voel mij enorm verbonden met hen en dat is ook de reden waarom onze talenten en kwaliteiten zo mooi samen kleuren. Ik heb een stage gekozen die mij ieder moment gaat uitdagen en waarbij ik mijzelf als psycholoog en mens kan ontwikkelen. Ik wens sporters/mensen toe dat zij zich blijven ontwikkelen, ongeacht hun leeftijd. Hierbij wil ik rekening houden met de talenten en de kwaliteiten van het individu. Ik wil het leervermogen van mensen/sporters optimaliseren. Groei van een persoon vind ik mooi om te zien, omdat ik het belangrijk vind dat je vanuit zowel een theoretisch als een praktisch perspectief mensen sterker maakt. Daarnaast ben ik enorm geïntrigeerd door menselijk gedrag. Daarom ben ik psychologie gaan studeren.

#keepen #voetbal #stagaire #sportpsychologie #sport #psychologie #mentaal #talentontwikkeling

Wil je weten wat YAAP kan betekenen voor jou als sporter, of jouw club?

Inschrijven

nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs van YAAP en schrijf je in voor de nieuwsbrief