Over

Tim Koning

Hoe mensen zich voelen, gedragen en wat ze denken heeft me altijd enorm gefascineerd. Niet zo gek, met een vader die (klinisch) psycholoog was. Al van kinds af aan had ik de drang om het beste uit mezelf te halen – ik had vaak vrienden en vriendinnen waarvan ik veel kon leren en daagde mezelf uit op gebied van sport en school. Tijdens m’n studie combineerde ik de colleges met m’n eigen onderneming en ik verslond boeken en artikelen die gingen over de beste versie van jezelf worden. Ik focuste me op prestaties en doelen. Ik was altijd op zoek naar meer.

Nadat mijn vader in 2016 overleed, viel ik in een gat. Dat ik zijn liefde en erkenning nu moest missen, kwam als een mokerslag. Onbewust begon ik dat gemis op te vullen met erkenning uit andere externe factoren – ik focuste me op mijn werk, bouwde aan een sterk netwerk en probeerde er alles aan te doen om niet te hoeven dealen met de realisatie dat de erkenning van mijn vader nooit meer terug zou komen. Totdat ik besefte dat de erkenning die hij mij gaf, allang in mezelf zat. Dat hij me herinnerde aan de kracht, vaardigheden, talenten en mogelijkheden die ik in me had – maar dat ík ze al bezat. Dat mijn blik altijd naar buiten gericht was geweest, gefocust op presteren, iets opbouwen, naam maken, maar dat alles wat ik zocht, al in mij zat.

Totdat ik besefte dat de erkenning die hij mij gaf, allang in mezelf zat. Dat hij me herinnerde aan de kracht, vaardigheden, talenten en mogelijkheden die ik in me had – maar dat ík ze al bezat.

De afgelopen jaren heb ik mezelf binnenstebuiten gekeerd en heb ik ontdekt dat alle liefde, erkenning en waardering die ik van m’n vader kreeg, er was voor wie ik ben als mens. En dat-ie er altijd zal blijven. Ook nu hij er niet meer is, als ik niet presteer, geen naam maak, niet m’n best doe en niet streef naar meer. Die ontdekking geeft me elke dag rust. Ik wil daarom ook niks liever dan anderen helpen om zichzelf te leren kennen, hen te leren hun focus naar binnen te richten en zichzelf te accepteren voor wie ze zijn. Zodat ze net als ik kunnen voelen, dat wie of wat je ook ontvalt – of dat een dierbare is, je werk, succes of een prestatie – je altijd goed genoeg en compleet bent.

Wil je contact met Tim?