Wat ik doe met sporters

Wat we doen voor trainers en coaches

Wat ik doe

Met sporters

Je weet dat je tot meer in staat bent – je weet alleen nog niet hoe.
Elke sporter komt op een punt dat het even niet meer zo lekker loopt, waarbij je gaat twijfelen aan je eigen groei en jezelf de vraag stelt: vind ik het de investering op deze manier nog waard? Zou ik nog wel beter kunnen worden? Wat als ik echt all-in ga en faal, wie ben ik dan nog?
  Vaak is dat merkbaar doordat je hoofd overuren begint te maken en op zoek gaat naar antwoorden op de waarom-vraag of direct naar oplossingen schiet: hoe nu verder? Het hoofd vindt altijd wel weer nieuwe, innovatieve wegen, die kansen bieden, maar die er ook voor kunnen zorgen dat het voelt als een doolhof. En wanneer je merkt dat de eerste oplossingen weinig uithalen, begint dat stemmetje in je hoofd ‘gelijk’ te krijgen. 

Soms kom je er alleen niet uit: daar is niks mis mee. Dat inzicht is de eerste stap van dit leerproces. Weet dat er veel sporters zijn die met dergelijke vragen en antwoorden stoeien. In de trajecten die ik samen met sporters (jij) aanga, staat verbinden altijd centraal. Tussen jou en mij, en ook met andere sporters. Want de oplossing ligt vaak dichterbij dan je denkt, je weet alleen nog niet waar je moet
zoeken. Twijfels, zorgen of stress hebben vaak een negatieve lading, echter bieden ze juist mogelijkheden om onontdekte paden in het brein en het lijf te ontdekken en te maximaliseren – zodat je jezelf beter leert kennen en in staat bent op momenten dat jij het wil kan presteren. Door op jezelf te vertrouwen en dat kan doen waar je zolang voor hebt getraind.

Herkenbaar?

Traject
In de afgelopen jaren heb ik veel talenten en topsporters mogen begeleiden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik leerde dat topsport een unieke leerschool is, waarin je ontzettend veel leert over en van jezelf, maar dat daar weinig aandacht en ruimte voor is. Ik leerde dat er elk traject anders is. We bewegen met
elkaar mee; gaan op zoek naar wat bij jou past en wat jij nodig hebt; jouw verhaal, ambitie en doel(en) brengen we samen. Ik sta ook in de startblokken wanneer jij dat van mij vraagt. Ik daag je uit en probeer vooral te luisteren naar wat je (nog) niet zegt. Het verhaal richting mij hebben de meesten snel klaar: in topsport draait het altijd om de volgende wedstrijd of het volgende doel. Maar als je het allemaal al weet, het goed kan verwoorden en het lukt nog niet om de ‘knop’ om te zetten, wat weet je dan nog niet of maak je jezelf wijs?

Hoe ga ik te werk?
Ik heb mij de afgelopen jaren verrijkt met veel kennis van andere sporters en experts, ik bundelde mijn eigen ideeën in twee boeken (De Talentformule en Groeimindset), werkte gericht aan mijn eigen ontwikkeling en dompelde me onder in de psychologie, filosofie en topsportculturen. Elk traject is uniek, zo ook mijn aanpak. Ik werk eclectisch, dat wil zeggen dat ik allerlei verschillende stijlen en vormen gebruik die aansluiten bij de puzzel die we samen gaan leggen en dat is elk traject weer een andere puzzel. We geven samen
richting aan jouw ontwikkeling en ontdekken handvatten voor in de praktijk, zodat jij een volgende stap kan zetten in jouw persoonlijke en professionele doelen. Wil je onderzoeken of dit wat voor jou is? Plan dan een telefonische kennismaking in van 15 minuten.  

Om jezelf verder te ontwikkelen als mens en (top)sporter kan het fijn zijn om met onafhankelijke personen te werken. Door de jaren heen heb ik verschillende sporters begeleid tijdens hun persoonlijke en professionele reis. Hieronder vind je veel voorkomende  thema’s en vragen waar wij jou bij kunnen ondersteunen.


Identiteit

Wie ben ik nog meer?


Controle

Ik wil op veel dingen invloed hebben, maar dat kost mij onnodig energie.


Perfectionistisch

Ik moet veel van mezelf.


ken jezelf en presteer beter

Wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen?


plezier

Ik heb (even) geen plezier meer in mijn sport.


Overtuigingen

Wat zijn mijn helpende en niet helpende overtuigingen?


Wedstrijdspanning

Ik ervaar te hoge spanning voorafgaand aan een wedstrijd.


Focus

Ik heb moeite met focussen op het juiste moment.


Prestatie

Ik heb het gevoel dat ik beter kan presteren dan dat ik doe.


Het obstakel is de weg

Hoe kan ik van tegenslagen kansen maken?


Druk is een privilege

Hoe kan ik spanning in mijn voordeel gebruiken?


Mentale vaardigheden

Welke mentale vaardigheden kan ik leren om met plezier (nog) beter te presteren?


falen

Ben jij bang om fouten te maken?


Druk

Presteer jij op een training beter dan tijdens een wedstrijd?


Op naar de top

Kan jij op het juiste moment pieken? Wat heb je daarvoor nodig?

Ervaringen om trots op te zijn

Met plezier naar prestatie

Voor de talenten van TE verzorgde YAAP een webinar over sportpsychologie. Ken jezelf, presteer daardoor beter en dat met plezier is het devies van YAAP. En dat met energie en ambitie overbrengen is de werkwijze. Een aanrader!

Bertram Veen (Co-Founder TalentEmpowerment)

Een nieuwe kijk op winnen en verliezen

In het verleden was ik boos op mezelf als ik verloor. YAAP heeft me het inzicht gegeven dat winnen ook kan gaan over beter spelen dan de vorige keer en mezelf ontwikkelen. Nu kan ik verliezen, en tegelijkertijd toch winnen!

Een tenniser

Weer presteren met plezier

De sessies met YAAP hebben mij geholpen een grote stap te zetten in het omgaan met de spanning voor optredens. Er werd moeite gedaan om echt te begrijpen waar ik mee worstelde, zodat ik weer met meer plezier kan spelen.

Een violiste

Fijne tools en gesprekken

De gesprekken met YAAP waren enorm waardevol. Ze hebben mij geholpen de rust en vaardigheden op te doen om beter om te gaan met mijn angsten. Ik voel me sterker en beter in staat om met stressvolle situaties om te gaan.

Een manager

Ik weet nu wat ík wil

Ik was zoekende naar wat ik wilde bereiken in mijn leven. In gesprek met YAAP heb ik meer inzicht gekregen in wat ik belangrijk vind en welke doelen ik heb. In werk en privé. Ik voelde me begrepen en geïnspireerd om aan de slag te gaan.

Een interne consultant

Wat een energie

Leuke club jonge, ambitieuze mensen die met veel enthousiasme, humor en leuke activiteiten bezig is. Dat zegt iets over de sfeer en het vermogen om de juiste snaar te raken bij onze groep mensen.

Een eigenaar van een bedrijf

Heel tevreden over YAAP

YAAP observeert uitstekend, denken goed mee om bij problemen en uitdagingen aan een positieve uitkomst te werken.

Een ouder van een talent

Wat een leerzaam traject!

Ik was het plezier kwijt, raakte mijn basisplek kwijt en wist: op deze manier stop ik met hockey. Ik koos ervoor om naar het tweede te gaan en daar de liefde te hervinden. Na een aantal maanden zat ik weer bij het eerste, mét plezier!

Een hockeyer

Zelfkennis

Op de momenten dat de druk mij teveel werd klapte ik dicht, wilde ik niet meer en zag ik het nut er niet meer van in. Met YAAP ben ik naar binnen gekeerd en heb ik geleerd om met deze momenten om te gaan en ben ik meer van mezelf te weten gekomen.

Een voetballer

Omarm wie ik ben

YAAP heeft ervoor gezorgd dat ik meer ben geloven in mijzelf, juist door te omarmen wie ik ben, wat ik kan en waar ik voor sta.

Een tennisser

Ervaringen om trots op te zijn

Met plezier naar prestatie

Voor de talenten van TE verzorgde YAAP een webinar over sportpsychologie. Ken jezelf, presteer daardoor beter en dat met plezier is het devies van YAAP. En dat met energie en ambitie overbrengen is de werkwijze. Een aanrader!

Bertram Veen (Co-Founder TalentEmpowerment)

Een nieuwe kijk op winnen en verliezen

In het verleden was ik boos op mezelf als ik verloor. YAAP heeft me het inzicht gegeven dat winnen ook kan gaan over beter spelen dan de vorige keer en mezelf ontwikkelen. Nu kan ik verliezen, en tegelijkertijd toch winnen!

Een tenniser

Weer presteren met plezier

De sessies met YAAP hebben mij geholpen een grote stap te zetten in het omgaan met de spanning voor optredens. Er werd moeite gedaan om echt te begrijpen waar ik mee worstelde, zodat ik weer met meer plezier kan spelen.

Een violiste

Fijne tools en gesprekken

De gesprekken met YAAP waren enorm waardevol. Ze hebben mij geholpen de rust en vaardigheden op te doen om beter om te gaan met mijn angsten. Ik voel me sterker en beter in staat om met stressvolle situaties om te gaan.

Een manager

Ik weet nu wat ík wil

Ik was zoekende naar wat ik wilde bereiken in mijn leven. In gesprek met YAAP heb ik meer inzicht gekregen in wat ik belangrijk vind en welke doelen ik heb. In werk en privé. Ik voelde me begrepen en geïnspireerd om aan de slag te gaan.

Een interne consultant

Wat een energie

Leuke club jonge, ambitieuze mensen die met veel enthousiasme, humor en leuke activiteiten bezig is. Dat zegt iets over de sfeer en het vermogen om de juiste snaar te raken bij onze groep mensen.

Een eigenaar van een bedrijf

Heel tevreden over YAAP

YAAP observeert uitstekend, denken goed mee om bij problemen en uitdagingen aan een positieve uitkomst te werken.

Een ouder van een talent

Wat een leerzaam traject!

Ik was het plezier kwijt, raakte mijn basisplek kwijt en wist: op deze manier stop ik met hockey. Ik koos ervoor om naar het tweede te gaan en daar de liefde te hervinden. Na een aantal maanden zat ik weer bij het eerste, mét plezier!

Een hockeyer

Zelfkennis

Op de momenten dat de druk mij teveel werd klapte ik dicht, wilde ik niet meer en zag ik het nut er niet meer van in. Met YAAP ben ik naar binnen gekeerd en heb ik geleerd om met deze momenten om te gaan en ben ik meer van mezelf te weten gekomen.

Een voetballer

Omarm wie ik ben

YAAP heeft ervoor gezorgd dat ik meer ben geloven in mijzelf, juist door te omarmen wie ik ben, wat ik kan en waar ik voor sta.

Een tennisser

Supporters van YAAP