SPORTPSYCHOLOOG AMSTERDAM

Sportpsycholoog in Amsterdam nodig? Kies voor de sportpsychologen van YAAP. Wij slaan de handen ineen om sporters met meer plezier beter te laten presteren.

Wat doet een sportpsycholoog?

Je krijgt als sporter in jouw carrière te maken met een hoge druk om continu te presteren. Als je slechts een paar tienden van een seconde langzamer bent dan een directe concurrent of net die ene belangrijke kans mist, dan kan dat al het verschil maken tussen winnen en verliezen. Daarnaast heb je waarschijnlijk een ander leven dan leeftijdsgenoten. De sport staat vaak op de eerste plaats. Dat is niet altijd even makkelijk.

Een sportpsycholoog begeleidt sporters mentaal om tegenslagen te verwerken, beter te presteren, minder controlerend te zijn, te leren omgaan met faalangst, wedstrijdspanning weg te nemen en om beter te focussen. Dit gebeurt altijd één op één. Daarbij staat altijd de mens centraal. Wie ben jij als mens? Wat drijft jou? Waar loop je tegenaan in het leven? Samen gaan we op zoek naar antwoorden om de laatste paar procenten te vinden om beter te presteren.

De dag van een sportpsycholoog is nooit hetzelfde. Het ene moment praten we met sportbonden om op beleidsniveau mee te denken. We vinden namelijk dat plezier een centrale rol verdient binnen talentontwikkeling. Het andere moment begeleiden we coaches en trainers. De rol van een coach in het leven van een sporter is zeer groot. Daarom organiseren we o.a. intervisiesessies met andere coaches, zodat zij van elkaar kunnen leren. Ook plannen we regelmatig workshops over groeimindset, plezier, focus en wedstrijdspanning. Als een coach zich beter bewust is van zijn blinde vlekken, dan ontstaat er een duurzamer klimaat voor de sporter

Waarom YAAP als sportpsycholoog Amsterdam?

Wij houden van actie en gaan samen met jou aan de slag. We staan langs het veld, het bad of de zaal om jou in actie te zien. We bezoeken wedstrijden en analyseren trainingen om te kijken waar de winstpunten liggen. Daarnaast acteren wij op verschillende niveaus. We praten niet alleen met de sporter of atleet, maar ook met de coach en de bond. Als er niets veranderd binnen het huidige sportklimaat waarin een sporter actief is, dan is het dweilen met de kraan open. Daarom proberen we altijd zo dicht mogelijk bij de belevingswereld van een sporter te staan en te blijven.

Inmiddels begeleiden we vanuit YAAP tientallen sporters. De populairste sporten zijn wielrennen, voetbal, tennis, roeien, turnen, rugby, judo en karate. De ervaringen zijn zeer positief. “In het verleden was ik boos op mezelf als ik verloor”, zegt een tennisser. “YAAP heeft me het inzicht gegeven dat winnen ook kan gaan over beter spelen dan de vorige keer en mezelf ontwikkelen. Nu kan ik verliezen en tegelijkertijd toch winnen.”

Zo gaan we te werk in Amsterdam

Heb je het gevoel dat je beter kan of iets waar je tegenaan blijft lopen? Of wil je nóg beter presteren? Plan een intakegesprek met één van de sportpsychologen van YAAP. Tijdens het intakegesprek leren we jou kennen en is er ruimte om de hulpvraag uit te diepen. We verdiepen ons in jouw sport en bekijken een wedstrijd en training om zo met een frisse blik te observeren of we hetzelfde zien als wat de sporter vertelt. Mogelijk zien we nog andere aandachtspunten. Daarna gaan we de diepte in tijdens verschillende sessies. Een gemiddelde sporter neemt zes tot tien sessies af, maar er zijn ook sporters die het fijn vinden om doorlopend begeleiding te krijgen.

Intakegesprek plannen? Klik hier om een afspraak te maken of doe eerst de quiz! Hopelijk spreken we je snel.

 

Beter presteren? Doe de quiz!