Podcast

Hoe word je nou een groot sportkampioen? En wat betekent dat voor ons Nederlands sportsysteem?

Johan Cruijff zei ooit: ‘Als je wilt winnen, moet je lachend het veld opgaan.’  Met plezier presteren. In deze podcast verzamelen Tim KoningThijs Wagenaar en Susie Cats verhalen van mensen uit de sport met een idee over hoe je in de sport duurzaam kunt presteren, of die aan den lijve hebben ondervonden wat de impact van plezier, en het gebrek daaraan, kan zijn.

#32

YAAP de podcast met Michel Butter

Marathonloper Michel Butter vertelt in gesprek met Thijs Wagenaar en Susie Cats van YAAP over hoe fietsen het plezier en de snelheid terugbrachten, over de ontwikkeling van zijn talent en over de hulp die hij daarin heeft gehad van een sportpsycholoog.

 

YAAP Podcast Sander de Wijn
YAAP Podcast Sander de Wijn
#31

YAAP de podcast met Dirk de Wachter

Ongelukkig leren zijn voor een (sport)carrière met meer waarde. Samen met Dirk de Wachter filosoferen Tim en Thijs over de effecten van de huidige prestatiemaatschappij op mensen en sporters, en de rol die de sport daarin speelt.

 

#30

YAAP de podcast met Tessel, Merel en Sanne van Dongen

Zussen Tessel, Merel en Sanne van Dongen vertellen in gesprek met Susie en Thijs over de rol die hun ouders en hun innige band hebben gespeeld in hun verschillende topsportcarrières. 

 

YAAP Podcast Sander de Wijn
YAAP Podcast Sander de Wijn
#29

YAAP de podcast met Maarten Stekelenburg

Podcast met voetbaltrainer Maarten Stekelenburg over het trainerschap en de verandering in de afgelopen 20 jaar. Hij stelt zich kwetsbaar op en reflecteert samen met Tim en Thijs op zijn eigen ontwikkelingsproces aan de hand van geluidsfragmenten van zijn eigen coaching 20 jaar geleden en nu.

 

#28

YAAP de podcast met Keet Oldenbeuving

Keet Oldenbeuving stond als skateboarder namens Nederland op de Olympische Spelen in Tokio als jongste lid van TeamNL. In deze aflevering vertelt ze ons alles over haar sport en hoe het skateboarden haar heeft helpen ontwikkelen tot de persoon die ze nu is.

 

YAAP Podcast Sander de Wijn
YAAP Podcast Sander de Wijn
#27

YAAP de podcast met Stefan Boermans

Stefan Boermans bereikte in 2022 de nummer 1 op de wereldranglijst in het beachvolleybal. Saillant detail: hij begon pas op zijn 18e met volleyballen. In deze podcast vertelt hij zijn bijzondere verhaal.

 

#26

YAAP de podcast met Lea van Rooijen

In deze aflevering maken we een kleine uitzondering op de normale gang van zaken. We gaan een specifiek thema aansnijden dat nog erg onderbelicht is, maar onder de oppervlakte schrikbarend veel voorkomt, namelijk: eetproblematiek onder sporters. Dit doen we in samenwerking met (W)eet wat je doet. Aan tafel zit Lea van Rooijen om haar persoonlijke verhaal te delen.

 

YAAP Podcast Sander de Wijn
YAAP Podcast Sander de Wijn
#25

YAAP de podcast met Jeroen Stevens (NGF)

De directeur van de Nederlandse Golf Federatie, Jeroen Stevens, sluit aan in YAAP de Podcast. Als collega bij De Weerelt van Sport zijn de lijntjes kort. Wij zijn benieuwd hoe hij aankijkt tegen het belang van plezier in de sport en op de werkvloer. Hij vertelt over hoe hij binnen zijn eigen bond het werkgeluk probeert te borgen.

 

#24

YAAP de podcast met Susan Krumins

Een verwarrende podcast, want er zitten twee mensen aan tafel die reageren wanneer er Suus wordt gezegd. Naast Thijs Wagenaar namelijk, Susie Cats, sportpsycholoog bij YAAP. En aan de andere kant zit niemand minder dan hardloopster Susan Krumins! Susan vertelt ons wat pijn lijden eigenlijk met plezier te maken heeft en wat haar mentaal onbreekbaar maakt.

 

YAAP Podcast Sander de Wijn
YAAP Podcast Sander de Wijn
#23

YAAP de podcast met Michiel Kramer en Francisco Elson

Samen met basketballer en NBA-winnaar Francisco Elson en RKC Waalwijk spits en Eredivisie-winnaar Michiel Kramer gaan Tim en Thijs dieper in op wat ervoor nodig is om je staande te houden op het hoogste niveau. Zowel Francisco als Elson heeft een rugzak vol met ervaring, hoogtepunten en leermomenten en ze willen weten hoe je het plezier in de sport kunt behouden of terugvinden wanneer het even weg is geweest.

#22

YAAP de podcast met Raemon Sluiter

Met oud-tennisser, tenniscoach en Rasrotterdammer Raemon Sluiter gaan we op zoek naar het geheim achter zijn succes als coach met Kiki Bertens, en Tallon Griekspoor. hoe spot Raemon talent? En hoe ontwikkel je dit vervolgens? Van anekdote naar anekdote komen we steeds dichter bij de antwoorden op deze vragen. Enjoy!

YAAP Podcast Sander de Wijn
YAAP Podcast Sander de Wijn
#21

YAAP de podcast met Isabelle Hanssen

We gaan dieper in op een ondergesneeuwd sportverhaal. Het verhaal van freestyle skiër Isabelle Hanssen. Zij wil graag laten zien en horen hoe mooi haar sport is, aangezien zijn niet de kans heeft gehad om dit op de Olympische Winterspelen in Peking te doen. Hierover en over de mens Isabelle gaan we het hebben in deze internationale aflevering!

#20

YAAP de podcast met Femke Heemskerk

We gaan in gesprek met ‘Golden Girl’ Femke Heemskerk. Met de Olympisch kampioen op de 4x100m vrije slag estafette en regerend Europees kampioen op de 50m vrije slag bespreken we wat winnen en verliezen voor haar betekent, welke rol een coach zou moeten spelen in een sportcarrière en wat ‘groene momentjes’ zijn. Ook hebben we een emotionele verrassing voor haar.

YAAP Podcast Sander de Wijn
YAAP Podcast Sander de Wijn
#19

Lessen van de sporter én de mens Jetze Plat

In deze aflevering hebben we het met Jetze over de mentale kant van zijn topsport carrière. Daarin gaan we het hebben over hoogtepunten en dieptepunten, we nemen je mee in hoe hij met een specifieke mentale uitdaging is omgegaan en we vragen hem over hoe hij kijkt naar de rol van plezier in sporten.

#18

Talentontwikkeling volgens Cruijff, met Ruben Jongkind

Waar wij met YAAP onze missie ervan hebben gemaakt om een positief topsportklimaat in Nederland te realiseren, stellen wij Ruben Jongkind onze vragen over hoe hij daarnaar kijkt, wat hij heeft geleerd van Johan Cruijff en uit andere sporten én hoe hij dit samenbrengt in de praktijk bij FC Volendam.

 
YAAP Podcast Sander de Wijn
YAAP Podcast Sander de Wijn
#17

Lichaamsgerichte coaching, met Guido Seerden

Onze gast in deze aflevering is Guido Seerden. Hij is nog jong, maar heeft er al een hele wereldreis op zitten in zijn carrière als coach. Van Saudi Arabië tot Kaapstad, van Roda JC en Ajax tot Fortuna Sittard is hij onder andere als jeugdtrainer actief geweest.

 
#16

Het verhaal achter de medaille, met Olympisch roeister Marieke Keijser

Hoewel ze pas 24 jaar is, is ze één van Nederlands beste roeisters in de lichte dubbel twee, waarin ze vaart samen met Ilse Paulis. Ze is een geweldig atleet en nu al zou je een boek kunnen schrijven over de bewogen carrière die ze al achter zich heeft

YAAP Podcast Sander de Wijn
YAAP Podcast Sander de Wijn
#15

Zonder dalen geen pieken, met hockeyinternational Sander de Wijn

Hij heeft een aardige prijzenkast bij elkaar gespeeld. Maar, zijn carrière is geen rechte lijn omhoog geweest. Het kenmerkt zich ook door een aantal fikse dieptepunten. Het is hem niet vreemd wat het vergt om weer terug te komen van zware blessures.

#14

Talentontwikkeling, maar dan anders, met Bastiaan Riemersma

We hebben te maken met een echte voetbalman. Bastiaan Riemersma is jeugdtrainer geweest bij PSV en sinds vier jaar de Hoofd Jeugdopleiding bij de Tilburgse profclub Willem II. Een man die het anders wilt doen.

Hoe ontwikkel je talent? met Bastiaan Riemersma
Jos van Emden
#13

De eerste internationale podcast met Jos van Emden

Als tijdritspecialist, maar ook als schakel in één van de succesvolste wielerploegen van het moment, willen wij graag weten hoe hij is gekomen waar hij nu staat en ook wat er allemaal is veranderd ten opzichte van zijn tijd als jong talent.
#12

Met plezier presteren bij FC Den Bosch met Jan Gösgens

Onze gast van vandaag is een man met een hart voor voetbal. Maar niet alleen voor voetbal, ook voor de ontwikkeling van talent in voetbal. Hoe doe je dat op een verantwoord en duurzame manier?
Jan Gosgens
Hoe ontwikkel ik mijn talent? met Maarten Ducrot
#11

Presteren van binnenuit met Maarten Ducrot

Hij is nazaat van een Franse generaal, psycholoog, tv-persoonlijkheid, oud-wereldkampioen Ploegentijdrit in het wielrennen en etappewinnaar in de Tour de France. En sinds 2004 is hij als tv-commentator bij de NOS te horen bij de belangrijkste wielerwedstrijden
#10

Optimaal sportklimaat met Thomas Verhaar

Op zijn 26e maakte Thomas Verhaar zijn debuut in het Nederlandse profvoetbal en speelde tot op heden 174 wedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij 51 goals maakte en evenveel assists gaf.
Thomas Verhaar
Lonneke Sloetjes
#09

Breed motorische ontwikkeling met Céline van Gerner

Geschminkt als een personage uit de musical Cats staat ze op de mat. Een fantastisch moment uit de carrière van Céline van Gerner waar de turnwereld nog steeds over spreekt.
 
#08

Een leven lang gelukkig sporten en bewegen met Lonneke Slöetjes

Met haar 1.92 meter is ze een imposante verschijning, maar achter deze verschijning schuilt een bescheiden, weloverwogen en interessant persoon Lonneke Sloetjes
 
Lonneke Sloetjes
#YAAP #sport #sportpsychologisch #mentaal #talentontwikkeling #plezier #presteren
#07

De opening van een nieuw seizoen

In reactie op de vorige serie podcasts kregen we terug dat mensen ook graag wat meer van de YAAPIES zelf willen weten. Dus in deze aflevering leer je de YAAPIES achter YAAP kennen en zetten zij zichzelf in de picture.
#06

Okrah Donkor - Founder Triple ThreaT

Hij was Haarlemmer van het jaar 2018 en is oprichter van de community Triple ThreaT: Club van het Jaar 2019. Met de missie om jongeren met minder kansen een perspectief en een doel te bieden in hun leven, zijn ze in tien jaar uitgegroeid tot een vereniging met 24 basketbalteams en hofleverancier van het Nederlands Basketbalteam. 

#droom #YAAP #plezier #talentontwikkeling #hetkanookanders #presteren #podcast #basketbal #Haarlem
#droom #YAAP #plezier #talentontwikkeling #hetkanookanders #presteren #podcast #talentcoach #KNWU
#05

Bart Heuvingh - Bewegingswetenschapper en sportpsycholoog

Guus til noemde hem laatst bij FC Afkicken een echte babbelbox en hij heeft inderdaad zijn woordje snel klaar. In sportend Nederland staat Bart inmiddels bekend als de man die zich sterk maakt voor groeimindset zodat het een normaal onderdeel wordt van de opleiding van zowel trainers als spelers.

#04

Peter Zijerveld - talentcoach KNWU

“Niemand heeft me ooit uit kunnen leggen waarom je op jonge leeftijd al goed moet zijn”. Dit zegt Peter Zijerveld in de nieuwste aflevering van YAAP de Podcast. Hij is een pionier, een man met een visie. Een visie op talentontwikkeling van jonge wielrenners. Hij neemt ons mee in de spiksplinternieuwe visie 2030 die de KNWU nastreeft. 

#droom #YAAP #plezier #talentontwikkeling #hetkanookanders #presteren #podcast #talentcoach #KNWU
#atleet, #hockey, #visualiseren, #vormbehouden, #mentalevaardigheid, #sportpsychologie, #yaap
#03

Joost van Geel - prestatiemanager KNHB

Een baby laat je ook niet de snelweg oversteken, die laat je eerst is de huiskamer doorkruipen. Een kind uitdagen en keuzevrijheid bieden is belangrijk voor zijn of haar ontwikkeling, maar zorg dat het aansluit bij de leeftijdsfase waarin het kind zich bevindt.

#02

Esther Pardijs - documentairemaakster en topsport moeder

Wat doe je als je kind sporttalent blijkt te hebben en al op extreem jonge leeftijd in een wereld vol verwachtingen, spanningen en teleurstellingen terecht komt? Hoe begeleid je je kind het beste, terwijl je als ouder – vaak tegen wil en dank – met precies diezelfde gevoelens te maken krijgt?

#sport #ouder #sportpsychologie #hetkanookanders #talentontwikkeling #plezier
Sebastiaan Platvoet Physical Education
#01

Sebastiaan Platvoet - Onderzoeker en Beweginswetenschapper

Selecteer jeugdige talenten niet te jong. De Messi’s komen toch wel bovendrijven. Sebastiaan Platvoet pleit voor selectie op latere leeftijd, omdat Nederland waardevol talent verliest door ons huidige sportsysteem. 

#00

YAAP de podcast - de trailer

Hoe word je nou een groot sportkampioen? En wat betekent dat voor ons Nederlands sportsysteem? We gaan op zoek naar de nieuwste wetenschappelijke én praktische inzichten voor het duurzaam en verantwoord ontwikkelen van onze Nederlandse sporters. We winnen veel medailles, maar verliezen ook veel sporttalent.

YAAP de Podcast
#32

YAAP de podcast met Michel Butter

Marathonloper Michel Butter vertelt in gesprek met Thijs Wagenaar en Susie Cats van YAAP over hoe hij het topsportleven heeft ingevuld, over hoe fietsen het plezier en de snelheid terugbrachten, over de ontwikkeling van zijn talent en over de hulp die hij daarin heeft gehad van een sportpsycholoog.

Jos van Emden
#31

YAAP de podcast met Dirk de Wachter

Ongelukkig leren zijn voor een (sport)carrière met meer waarde. Samen met Dirk de Wachter filosoferen Tim en Thijs over de effecten van de huidige prestatiemaatschappij op mensen en sporters, en de rol die de sport daarin speelt.

Jos van Emden
#30

YAAP de podcast met Tessel, Merel en Sanne van Dongen

Zussen Tessel, Merel en Sanne van Dongen vertellen in gesprek met Susie en Thijs over de rol die hun ouders en hun innige band hebben gespeeld in hun verschillende topsportcarrières. 

Jos van Emden
#29

YAAP de podcast met Maarten Stekelenburg

Podcast met voetbaltrainer Maarten Stekelenburg over het trainerschap en de verandering in de afgelopen 20 jaar. Hij stelt zich kwetsbaar op en reflecteert samen met Tim en Thijs op zijn eigen ontwikkelingsproces aan de hand van geluidsfragmenten van zijn eigen coaching 20 jaar geleden en nu.

Jos van Emden
#28

YAAP de podcast met Keet Oldenbeuving

Keet Oldenbeuving stond als skateboarder namens Nederland op de Olympische Spelen in Tokio als jongste lid van TeamNL. In deze aflevering vertelt ze ons alles over haar sport en hoe het skateboarden haar heeft helpen ontwikkelen tot de persoon die ze nu is.

Jos van Emden
#27

YAAP de podcast met Stefan Boermans

Stefan Boermans bereikte in 2022 de nummer 1 op de wereldranglijst in het beachvolleybal. Saillant detail: hij begon pas op zijn 18e met volleyballen. In deze podcast vertelt hij zijn bijzondere verhaal.

Jos van Emden
#26

YAAP de podcast met Lea van Rooijen

In deze aflevering maken we een kleine uitzondering op de normale gang van zaken. We gaan een specifiek thema aansnijden dat nog erg onderbelicht is, maar onder de oppervlakte schrikbarend veel voorkomt, namelijk: eetproblematiek onder sporters. Dit doen we in samenwerking met (W)eet wat je doet. Aan tafel zit Lea van Rooijen om haar persoonlijke verhaal te delen.

Jos van Emden
#25

YAAP de podcast met Lea van Rooijen

In deze aflevering maken we een kleine uitzondering op de normale gang van zaken. We gaan een specifiek thema aansnijden dat nog erg onderbelicht is, maar onder de oppervlakte schrikbarend veel voorkomt, namelijk: eetproblematiek onder sporters. Dit doen we in samenwerking met (W)eet wat je doet. Aan tafel zit Lea van Rooijen om haar persoonlijke verhaal te delen.

Jos van Emden
#24

YAAP de podcast met Susan Krumins

Een verwarrende podcast, want er zitten twee mensen aan tafel die reageren wanneer er Suus wordt gezegd. Naast Thijs Wagenaar namelijk, Susie Cats, sportpsycholoog bij YAAP. En aan de andere kant zit niemand minder dan hardloopster Susan Krumins! Susan vertelt ons wat pijn lijden eigenlijk met plezier te maken heeft en wat haar mentaal onbreekbaar maakt.

Jos van Emden
#23

YAAP de podcast met Michiel Kramer en Francisco Elson

Samen met basketballer en NBA-winnaar Francisco Elson en RKC Waalwijk spits en Eredivisie-winnaar Michiel Kramer gaan Tim en Thijs dieper in op wat ervoor nodig is om je staande te houden op het hoogste niveau. Zowel Francisco als Elson heeft een rugzak vol met ervaring, hoogtepunten en leermomenten en ze willen weten hoe je het plezier in de sport kunt behouden of terugvinden wanneer het even weg is geweest.

Jos van Emden
#22

YAAP de podcast met Raemon Sluiter

Met oud-tennisser, tenniscoach en Rasrotterdammer Raemon Sluiter gaan we op zoek naar het geheim achter zijn succes als coach met Kiki Bertens, en Tallon Griekspoor. hoe spot Raemon talent? En hoe ontwikkel je dit vervolgens? Van anekdote naar anekdote komen we steeds dichter bij de antwoorden op deze vragen. Enjoy!

Jos van Emden
#21

YAAP de podcast met Isabelle Hanssen

We gaan dieper in op een ondergesneeuwd sportverhaal. Het verhaal van freestyle skiër Isabelle Hanssen. Zij wil graag laten zien en horen hoe mooi haar sport is, aangezien zijn niet de kans heeft gehad om dit op de Olympische Winterspelen in Peking te doen. Hierover en over de mens Isabelle gaan we het hebben in deze internationale aflevering!

Jos van Emden
#20

YAAP de podcast met Femke Heemskerk

We gaan in gesprek met ‘Golden Girl’ Femke Heemskerk. Met de Olympisch kampioen op de 4x100m vrije slag estafette en regerend Europees kampioen op de 50m vrije slag bespreken we wat winnen en verliezen voor haar betekent, welke rol een coach zou moeten spelen in een sportcarrière en wat ‘groene momentjes’ zijn. Ook hebben we een emotionele verrassing voor haar.

Jos van Emden
#19

Lessen van de sporter én de mens Jetze Plat

In deze aflevering hebben we het met Jetze over de mentale kant van zijn topsport carrière. Daarin gaan we het hebben over hoogtepunten en dieptepunten, we nemen je mee in hoe hij met een specifieke mentale uitdaging is omgegaan en we vragen hem over hoe hij kijkt naar de rol van plezier in sporten.

Jos van Emden
#18

Talentontwikkeling volgens Cruijff, met Ruben Jongkind

Waar wij met YAAP onze missie ervan hebben gemaakt om een positief topsportklimaat in Nederland te realiseren, stellen wij Ruben onze vragen over hoe hij daarnaar kijkt, wat hij heeft geleerd van Johan Cruijff en uit andere sporten én hoe hij dit samenbrengt in de praktijk bij FC Volendam.

 
Jos van Emden
#17

Lichaamsgerichte coaching, met Guido Seerden

Onze gast in deze aflevering is Guido Seerden. Hij is nog jong, maar heeft er al een hele wereldreis op zitten in zijn carrière als coach. Van Saudi Arabië tot Kaapstad, van Roda JC en Ajax tot Fortuna Sittard is hij onder andere als jeugdtrainer actief geweest.

 
Jos van Emden
#16

Het verhaal achter de medaille, met Olympisch roeister Marieke Keijser

Hoewel ze pas 24 jaar is, is ze één van Nederlands beste roeisters in de lichte dubbel twee, waarin ze vaart samen met Ilse Paulis. Ze is een geweldig atleet en nu al zou je een boek kunnen schrijven over de bewogen carrière die ze al achter zich heeft

Jos van Emden
#15

Zonder dalen geen pieken, met hockeyinternational Sander de Wijn

Hij heeft een aardige prijzenkast bij elkaar gespeeld. Maar, zijn carrière is geen rechte lijn omhoog geweest. Het kenmerkt zich ook door een aantal fikse dieptepunten. Het is hem niet vreemd wat het vergt om weer terug te komen van zware blessures.

YAAP Podcast Sander de Wijn
#14

Talentontwikkeling, maar dan anders, met Bastiaan Riemersma

We hebben te maken met een echte voetbalman. Bastiaan Riemersma is jeugdtrainer geweest bij PSV en sinds vier jaar de Hoofd Jeugdopleiding bij de Tilburgse profclub Willem II. Een man die het anders wilt doen.

Hoe ontwikkel je talent? met Bastiaan Riemersma
#13

De eerste internationale podcast met Jos van Emden

Als tijdritspecialist, maar ook als schakel in één van de succesvolste wielerploegen van het moment, willen wij graag weten hoe hij is gekomen waar hij nu staat en ook wat er allemaal is veranderd ten opzichte van zijn tijd als jong talent.
Jos van Emden
#12

Met plezier presteren bij FC Den Bosch met Jan Gösgens

Onze gast van vandaag is een man met hart voor voetbal. Maar niet alleen voor voetbal, ook voor de ontwikkeling van talent in voetbal. Hoe doe je dat op een verantwoorde en duurzame manier?

Jan Gosgens
#11

Presteren van binnenuit met Maarten Ducrot

Hij is nazaat van een Franse generaal, psycholoog, tv-persoonlijkheid, oud-wereldkampioen Ploegentijdrit in het wielrennen en etappewinnaar in de Tour de France. En sinds 2004 is hij als tv-commentator bij de NOS te horen bij de belangrijkste wielerwedstrijden
Hoe ontwikkel ik mijn talent? met Maarten Ducrot
#10

Optimaal sportklimaat met Thomas Verhaar

Op zijn 26e maakte Thomas Verhaar zijn debuut in het Nederlandse profvoetbal en speelde tot op heden 174 wedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij 51 goals maakte en evenveel assists gaf.
Thomas Verhaar
#09

Breed motorische ontwikkeling met Céline van Gerner

Geschminkt als een personage uit de musical Cats staat ze op de mat. Een fantastisch moment uit de carrière van Céline van Gerner waar de turnwereld nog steeds over spreekt.
 
Lonneke Sloetjes
#08

Een leven lang gelukkig sporten en bewegen met Lonneke Slöetjes

Met haar 1.92 meter is ze een imposante verschijning, maar achter deze verschijning schuilt een bescheiden, weloverwogen en interessant persoon Lonneke Sloetjes

Lonneke Sloetjes
#07

De opening van een nieuw seizoen

In reactie op de vorige serie podcasts kregen we terug dat mensen ook graag wat meer van de YAAPIES zelf willen weten. Dus in deze aflevering leer je de YAAPIES achter YAAP kennen en zetten zij zichzelf in de picture.
#YAAP #sport #sportpsychologisch #mentaal #talentontwikkeling #plezier #presteren
#06

Okrah Donkor - Founder Triple ThreaT

Hij was Haarlemmer van het jaar 2018 en is oprichter van de community Triple ThreaT: Club van het Jaar 2019. Met de missie om jongeren met minder kansen een perspectief en een doel te bieden in hun leven, zijn ze in tien jaar uitgegroeid tot een vereniging met 24 basketbalteams en hofleverancier van het Nederlands Basketbalteam.

#droom #YAAP #plezier #talentontwikkeling #hetkanookanders #presteren #podcast #basketbal #Haarlem
#05

Bart Heuvingh - Bewegingswetenschapper en sportpsycholoog

Guus til noemde hem laatst bij FC Afkicken een echte babbelbox en hij heeft inderdaad zijn woordje snel klaar. In sportend Nederland staat Bart inmiddels bekend als de man die zich sterk maakt voor groeimindset zodat het een normaal onderdeel wordt van de opleiding van zowel trainers als spelers.

#droom #YAAP #plezier #talentontwikkeling #hetkanookanders #presteren #podcast #talentcoach #KNWU
#04

Peter Zijerveld - talentcoach KNWU

“Niemand heeft me ooit uit kunnen leggen waarom je op jonge leeftijd al goed moet zijn”. Dit zegt Peter Zijerveld in de nieuwste aflevering van YAAP de Podcast. Hij is een pionier, een man met een visie. Een visie op talentontwikkeling van jonge wielrenners. Hij neemt ons mee in de spiksplinternieuwe visie 2030 die de KNWU nastreeft. 

#droom #YAAP #plezier #talentontwikkeling #hetkanookanders #presteren #podcast #talentcoach #KNWU
#03

Joost van Geel - prestatiemanager KNHB

Een baby laat je ook niet de snelweg oversteken, die laat je eerst is de huiskamer doorkruipen. Een kind uitdagen en keuzevrijheid bieden is belangrijk voor zijn of haar ontwikkeling, maar zorg dat het aansluit bij de leeftijdsfase waarin het kind zich bevindt.

#atleet, #hockey, #visualiseren, #vormbehouden, #mentalevaardigheid, #sportpsychologie, #yaap
#02

Esther Pardijs - Documentairemaakster en topsportmoeder

Wat doe je als je kind sporttalent blijkt te hebben en al op extreem jonge leeftijd in een wereld vol verwachtingen, spanningen en teleurstellingen terecht komt? Hoe begeleid je je kind het beste, terwijl je als ouder – vaak tegen wil en dank – met precies diezelfde gevoelens te maken krijgt?

#sport #ouder #sportpsychologie #hetkanookanders #talentontwikkeling #plezier
#01

Sebastiaan Platvoet - Onderzoeker en Beweginswetenschapper

Selecteer jeugdige talenten niet te jong. De Messi’s komen toch wel bovendrijven. Sebastiaan Platvoet pleit voor selectie op latere leeftijd, omdat Nederland waardevol talent verliest door ons huidige sportsysteem.

#00

YAAP de podcast - de trailer

Hoe word je nou een groot sportkampioen? En wat betekent dat voor ons Nederlands sportsysteem? We gaan op zoek naar de nieuwste wetenschappelijke én praktische inzichten voor het duurzaam en verantwoord ontwikkelen van onze Nederlandse sporters. We winnen veel medailles, maar verliezen ook veel sporttalent.

YAAP de Podcast

Inschrijven

nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste podcastafleveringen en schrijf je in voor de nieuwsbrief