Podcast met Thijs Wagenaar, Tim Koning en Susie Cats

YAAP de Podcast met Susan Krumins

Over wat pijn lijden en plezier met elkaar te maken hebben

Vandaag gaat een verwarrende podcast worden, want er zitten twee mensen aan tafel die reageren wanneer er Suus wordt gezegd. Naast Thijs Wagenaar namelijk, Susie Cats, sportpsycholoog bij YAAP. En aan de andere kant zit niemand minder dan Susan Krumins!

We hebben er een soort podcast uitwisseling van gemaakt. Een paar weken geleden was Thijs namelijk te gast in Susan’s eigen podcast Susy’s Q&A, en vandaag mag ze zelf op de biechtstoel. En we hebben wat vragen. 

Om even een beeld te geven van de atlete die Susan is. Zij loopt al heel wat jaren mee in de wereld top op de midden- en lange afstanden in de atletiek. Even wat resultaten:

– NK op de 1500 m

– NK op de 5000m

– EK Brons op de 5000m

– 8e op de OS en 8eop het WK op de 5000 m

– Een 5e, een 7eplaats op het WK op de 10km, een 14e plaats op de OS op de 10 km en een zilveren medaille op het EK op de 10km

– Winnares van de zevenheuvelenloop

Afgelopen zomer op de OS van Tokio moest Susan na een lange weg van herstel van een blessure aan haar achillespees toch voortijdig uitstappen tijdens de finale, door diezelfde achillespees.

Zoals de vaste luisteraar inmiddels weet gaan we bij YAAP in ons werk uit van de kracht van plezier in wat je doet. Plezier is geen automatisch bijproduct van sport als je er niet genoeg aandacht aan besteed, het is een voorwaarde die gecreëerd moet worden. En er zijn allerlei factoren die dat plezier de kop in kunnen drukken, maar je kunt het ook laten groeien door bij jezelf de juiste bronnen aan te boren.

En als iemand plezier uitstraalt in haar sport is het Susan wel. Wij willen graag meer weten over die mentale kracht. En of die is aangeboren of dat jonge sporters die hardheid ook kunnen ontwikkelen. Zelf wil ik heel graag weten wat pijn lijden precies met plezier te maken heeft, en wat ervoor zorgt dat ze op 35 jarige leeftijd nog niet te stoppen is.

Benieuwd naar het verhaal?

WAT IS JOUW MINDSET?

 

Geef antwoord

op 5 vragen