Podcast met Thijs Wagenaar, Tim Koning en Susie Cats

Zonder dalen, geen pieken met hockeyinternational Sander de Wijn

DE HOCKEYCARRIÈRE VAN SANDER

Sander de Wijn begon zijn hockeycarrière bij RKHV Union en speelt inmiddels al vanaf 2008 voor Kampong in Utrecht. In 2011 debuteerde hij in het Nederlands team. Hij heeft in de tussentijd een aardige prijzenkast bij elkaar gespeeld, waaronder een zilveren Olympische medaille in London, tweemaal zilver op het Wereldkampioenschap, driemaal goud op het Europees kampioenschap. Daarnaast is hij in 2015 uitgeroepen tot de beste speler van de Nederlandse Hoofdklasse.

Maar, zijn carrière is geen rechte lijn omhoog geweest. Het kenmerkt zich ook door een aantal fikse dieptepunten. Het is hem niet vreemd wat het vergt om weer terug te komen van zware blessures. Ook voor de afgelopen Spelen in Tokio was het een race tegen de klok, toen hij in de voorbereiding bij een routineballetje een pees in zijn lies afgescheurde.

In deze aflevering gaan we het met hem hebben over zijn hockeycarrière tot nu toe, zijn mooiste en donkerste momenten hierin, over wat hem drijft om zich steeds weer terug te vechten na een tegenslag en ook hoe hij dat heeft gedaan.

Benieuwd naar zijn verhaal?

WAT IS JOUW MINDSET?

 

Geef antwoord

op 5 vragen