Podcast met Thijs Wagenaar, Tim Koning en Susie Cats

YAAP de Podcast met Raemon Sluiter

Wat maakt tennis zo zwaar, en hoe word je een goede tenniscoach?

Oud-tennisser, succesvol tenniscoach en Rasrotterdammer. Bij veel mensen die bekend zijn met de tenniswereld gaat er dan al wel een belletje rinkelen. Vandaag bij ons aan tafel zit Raemon Sluiter.

Hij is zelf voormalig nummer 46 van de wereld, maakte naam in de Davis Cup namens Nederland en heeft onder andere de derde ronde gespeeld op Grandslams Roland Garros en Wimbledon.

Tegenwoordig is hij beter bekend als tenniscoach. In de afgelopen jaren wordt hij gezien als de sleutel die Kiki Bertens, Nederlands beste tennisster ooit, heeft begeleid van een positie buiten de top 100 naar de 4e plaats op de wereldranglijst. Iets wat nog nooit een Nederlandse tennisster is gelukt. Onder zijn leiding speelde zij onder andere de halve finale op Roland Garros.

Op het moment is hij de coach van een van Nederlands huidige beste mannelijke tennissers: Tallon Griekspoor. En ook met hem gaat het sindsdien crescendo, met op het moment de 54e en hoogste persoonlijke notering tot nu toe.

Wij willen weten: Wat is het geheim? En welke rol speelt het mentale aspect in zijn aanpak? En wat kunnen andere coaches van hem leren?Verder willen we weten wat talent is en wat ervoor nodig is om dat tot uiting te laten komen?

We willen de topsport menselijk maken. Hoe is Raemon zelf met tegenslag omgegaan, en wat kunnen jonge tennissers en coaches daarvan leren? Als laatste hebben we ook nog een kleine verrassing voor hem aan het einde van het gesprek, dus blijf lekker luisteren.

En vind je deze podcast leuk om te luisteren, of wil je ons aanmoedigen om hiermee door te gaan? Geef ons dan 5 sterren via Spotify op je telefoon!

In de aflevering verwijzen we een paar keer naar deze aflevering van Studio Sportzomer, waarin Raemon en Fatima Moreira de Melo te gast zijn.

Benieuwd naar het verhaal?

WAT IS JOUW MINDSET?

 

Geef antwoord

op 5 vragen