Podcast met Thijs Wagenaar, Tim Koning en Susie Cats

YAAP de Podcast met Lea van Rooijen

Over eetproblematiek in de sport

De vaste luisteraar weet inmiddels dat wij ons hard maken voor het belang van plezier en de focus op ontwikkeling in de sport en topsport. In deze podcast gaan we daarover in gesprek met mensen uit de sport. Vandaag maken we een kleine uitzondering. We gaan een specifiek thema aansnijden dat nog erg onderbelicht is, maar onder de oppervlakte schrikbarend veel voorkomt, namelijk: eetproblematiek onder sporters. Dit doen we in samenwerking met (w)eet wat je doet. Aan tafel zit Lea van Rooijen om haar persoonlijke verhaal te delen.

Lea is voormalig topvolleybalster. Ze heeft tussen 2007 en 2013 in het jeugd- en jong oranje gespeeld en hiermee onder andere WK’s en EK’s gespeeld. Ze heeft destijds ook een jaar intern op Papendal gewoond en getraind. Buiten de nationale teams heeft ze gespeeld op het hoogste niveau voor Taurus Houten, Eurosped TopVolleybal in Twente en voor Sliedrecht Sport. Met die laatste club is ze twee keer landskampioen geworden en de nationale beker gewonnen.

Samen met Lea hopen we bij te dragen aan het wegnemen van een taboe op het spectrum van eetproblematiek in de sport.

Wil je na het luisteren van deze aflevering meer weten over het preventieprogramma (w)eet wat je doet? Kijk dan op hun website: www.weetwatjedoet.nl

Benieuwd naar het verhaal?

WAT IS JOUW MINDSET?

 

Geef antwoord

op 5 vragen