Podcast met Thijs Wagenaar, Tim Koning en Susie Cats

YAAP de Podcast met Isabelle Hanssen

Een ondergesneeuwd sportverhaal

Deze aflevering is iets anders dan anders. Susie en Thijs zitten namelijk in Utrecht en ze maken verbinding maken met Zwitserland, Laax. Op het moment dat deze aflevering is opgenomen zitten we net twee dagen na de Olympische Winterspelen van Peking. Er is weer geschiedenis geschreven, superlatieven waren niet aan te slepen. Maar vandaag gaan we het hebben over één van de vele verhalen die we niet te zien hebben gekregen deze Spelen. Het verhaal van Isabelle Hanssen.

Om even wat context te scheppen. Isabelle is een freestyle skiester, en haar specialiteit is de halfpipe. Zij heeft afgelopen Spelen voldaan aan de eisen van het IOC om zich te kwalificeren, maar de Nederlandse kwalificatie-eis ligt nog een stuk hoger. En dat terwijl sporters zoals Maarten Meiners, Alpine skiër, en Michelle Dekker, op de slalom bij het snowboarden, wel naar Peking mochten. Het proces dat ze aanspande tegen deze beslissing heeft ze verloren, waardoor ze na Sotsji, en Pyeongchang, ook niet naar de Spelen in Peking mocht.

In deze aflevering hebben we het natuurlijk over de impact die deze situatie op haar heeft gehad en hoe ze naar de Winterspelen de afgelopen weken heeft gekeken. Over hoe zij kijkt naar het selectiebeleid van NOC NSF en hoe zij het zelf zou inrichten. Maar we willen juist Isabelle en haar sport eens wat beter leren kennen en een podium geven. Zodat we straks als land niet alleen warm lopen voor de shorttrackers of het langebaan schaatsen, maar ook met trots inchecken op een prachtige discipline als het freestyle skiën. Enjoy!

Vind je dat we goed bezig zijn met onze podcast? Geef dan 5 sterren via Spotify zodat nog meer mensen ons kunnen vinden!

Benieuwd naar het verhaal?

WAT IS JOUW MINDSET?

 

Geef antwoord

op 5 vragen