Podcast met Thijs Wagenaar, Tim Koning en Susie Cats

Lessen van de sporter én de mens Jetze Plat

Hoe zorgt een focus op het proces voor een gouden resultaat?

Vandaag te gast is Jetze Plat. Opgegroeid in Vrouwenakker, op de grens van Noord en Zuid-Holland. Samen met zijn broer, zus en zusje en beide ouders. Jetze is één van Nederlands beste en grootste atleten van het moment en Paralympiër van het Jaar 2020/2021. Hij heeft inmiddels vier gouden Paralympische medailles in de kast hangen, behaald in drie verschillende disciplines, Hij is meervoudig en regerend wereldkampioen in het handbiken, de wegwedstrijd en de tijdrit en in de paratriatlon. Hij heeft het parcoursrecord als snelste paralympiër ooit op de prestigieuse Iron Man van Hawaii en dan zijn er nog ontelbare Europese, nationale en World Cup titels.

En de manier waarop Jetze in de podcast terecht is gekomen is ook een leuk verhaal. Hij en Thijs kwamen ouderwets in gesprek bij de koffieautomaat bij de Weerelt van Sport. En vlak voor wij de podcast met Marieke Keijser gingen opnemen, wie Jetze een beetje kende, raakten Thijs en Jetze aan de praat, hebben we Marieke de groetjes van hem gedaan in de podcast, en werd Jetze uitgenodigd om zelf eens aan te sluiten. En zo geschiedde. Nadat hij zelf een aflevering had geluisterd was hij om.

In deze aflevering hebben we het met Jetze over de mentale kant van zijn topsport carrière. Daarin gaan we het hebben over hoogtepunten en dieptepunten, we nemen je mee in hoe hij met een specifieke mentale uitdaging is omgegaan en we vragen hem over hoe hij kijkt naar de rol van plezier in sporten. Zo hopen we hem en zijn sportcarrière nog tastbaarder te maken voor jou als luisteraar.

Luister en geniet. En laat een mooie beoordeling achter op Spotify zodat de podcast nog beter vindbaar wordt voor geïnteresseerden!

Benieuwd naar het verhaal?

WAT IS JOUW MINDSET?

 

Geef antwoord

op 5 vragen