Podcast met Thijs Wagenaar, Tim Koning en Susie Cats

optimaal sportklimaat met thomas verhaar

Op zijn 26e maakte Thomas Verhaar zijn debuut in het Nederlandse profvoetbal en speelde tot op heden 174 wedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij 51 goals maakte en evenveel assists gaf. Ook veroverde hij als beste speler van de competitie de titel met Sparta Rotterdam in 2016. Hij maakte in dat seizoen maar liefst 24 goals en gaf 16 assists, cijfers waar menig buitenspeler jaloers op is. Want met zijn snelheid en techniek stuurde hij talloze verdedigers het bos in. En ook buiten het veld houdt hij zich graag bezig. Met zijn gouden lokken veroverde hij de liefde van zijn huidige vrouw en inmiddels hebben ze samen één dochter en klopt de tweede op de deur. Hij is Academy director van zijn oude club VOC uit Rotterdam, afgestudeerd als fysiotherapeut, deed mee aan de Slimste mens, en legt politici het vuur aan de schenen als de host van de Cor Potcast maken. Kortom een man die geld waard is.

Luister en geniet van het verhaal van Thomas Verhaar. En hoe wetenschapper Willem-Paul Wietz van Kennis Centrum Sport en Bewegen en Thijs Wagenaar de laatste wetenschappelijke updates geven rondom het thema sportklimaat. 

Benieuwd naar het hele verhaal?

WAT IS JOUW MINDSET?

 

Geef antwoord

op 5 vragen

 

Wat is talent en hoe help je kinderen hun kracht te ontdekken?

Onze gast van vandaag is Ruben Jongkind. Hij is de zoon van een Spaanse moeder en een Nederlandse vader. En dat is voor iemand die in het voetbal werkzaam is een combinatie die het beste van twee werelden samenbrengt. Maar zijn ervaring beperkt zich niet tot het voetbal. Hij heeft Masters in Milieuwetenschappen en Bedrijfswetenschappen. Verder heeft hij zelf ook aan triatlon gedaan, en heeft verschillende atleten in de atletiek gecoacht, onder wie Bram Som (800 meter).

In het voetbal staat hij bekend als expert talentontwikkeling en jeugdopleiding. Hij is een echte Cruijff sympathisant. In die mate dat Johan Cruijff zelf hem een belangrijke rol als Hoofd Talentontwikkeling en implementatie van het plan-Cruijff in de jeugdopleiding zoals dat tijdens de ‘Fluwelen Revolutie’ vanaf 2010 uitgerold moest worden bij Ajax.

Op dit moment is hij strategisch adviseur en hoofd methodologie bij FC Volendam, en zal hij vanaf 1 januari 2022 toetreden tot de directie van de club, waar hij directeur opleidingen en samenwerkingen wordt.

Waar wij met YAAP onze missie ervan hebben gemaakt om een positief topsportklimaat in Nederland te realiseren, stellen wij Ruben onze vragen over hoe hij daarnaar kijkt, wat hij heeft geleerd van Johan Cruijff en uit andere sporten én hoe hij dit samenbrengt in de praktijk bij FC Volendam.

Wil je reageren op deze aflevering of wil je gewoon meer weten over wat YAAP precies doet? Laat het ons dan even weten via onze instagram (yaap_eu), check onze website yaap.eu of mail ons gewoon even naar info@yaap.eu. En vond je het nou leuk, laat dat even weten via een review op Apple Podcast of volg ons kanaal op Spotify.

Shownotes:

Bekijk hier nog even de TedTalk van Ruben in Genève: https://www.youtube.com/watch?v=sj5MLIMLiOQ