Podcast met Thijs Wagenaar, Tim Koning en Susie Cats

breed motorisch ontwikkelen met céline van gerner

Geschminkt als een personage uit de musical Cats staat ze op de mat. Ze danst, turnt en beweegt als een kat op de Europese Kampioenschappen in Glasgow. Een fantastisch moment uit haar carrière waar de turnwereld nog steeds over spreekt.  Twintig jaar geleden begon ze met turnen in een klein gymzaaltje in Emmeloord en tegenwoordig wordt ze door grote namen uit de turnwereld de grondlegger van ‘turnen nieuwe stijl’ genoemd.

Het is een vrouw die zorgde voor vertrouwen in het team, een vrouw die haar proces als grootste medaille ziet en een vrouw die zichzelf wist te blijven tijdens haar carrière. Ze heeft de hele wereld rond gereisd. En dit alles om ons te laten genieten van haar prachtige performance. Maar eigenlijk om ons nog meer te laten genieten van haar prachtige persoonlijkheid. Luister en geniet van het verhaal van topturnster Celine van Gerner. En hoe wetenschapper Johan Koedijker van Kennis Centrum Sport en Bewegen en Tim ingaan op de voor- en nadelen van breed motorische ontwikkeling van jonge sporters, en de gevolgen hiervan op de verdere ontwikkeling en prestaties op latere leeftijd.

Benieuwd naar het hele verhaal?

WAT IS JOUW MINDSET?

 

Geef antwoord

op 5 vragen

 

Wat is talent en hoe help je kinderen hun kracht te ontdekken?

Onze gast van vandaag is Ruben Jongkind. Hij is de zoon van een Spaanse moeder en een Nederlandse vader. En dat is voor iemand die in het voetbal werkzaam is een combinatie die het beste van twee werelden samenbrengt. Maar zijn ervaring beperkt zich niet tot het voetbal. Hij heeft Masters in Milieuwetenschappen en Bedrijfswetenschappen. Verder heeft hij zelf ook aan triatlon gedaan, en heeft verschillende atleten in de atletiek gecoacht, onder wie Bram Som (800 meter).

In het voetbal staat hij bekend als expert talentontwikkeling en jeugdopleiding. Hij is een echte Cruijff sympathisant. In die mate dat Johan Cruijff zelf hem een belangrijke rol als Hoofd Talentontwikkeling en implementatie van het plan-Cruijff in de jeugdopleiding zoals dat tijdens de ‘Fluwelen Revolutie’ vanaf 2010 uitgerold moest worden bij Ajax.

Op dit moment is hij strategisch adviseur en hoofd methodologie bij FC Volendam, en zal hij vanaf 1 januari 2022 toetreden tot de directie van de club, waar hij directeur opleidingen en samenwerkingen wordt.

Waar wij met YAAP onze missie ervan hebben gemaakt om een positief topsportklimaat in Nederland te realiseren, stellen wij Ruben onze vragen over hoe hij daarnaar kijkt, wat hij heeft geleerd van Johan Cruijff en uit andere sporten én hoe hij dit samenbrengt in de praktijk bij FC Volendam.

Wil je reageren op deze aflevering of wil je gewoon meer weten over wat YAAP precies doet? Laat het ons dan even weten via onze instagram (yaap_eu), check onze website yaap.eu of mail ons gewoon even naar info@yaap.eu. En vond je het nou leuk, laat dat even weten via een review op Apple Podcast of volg ons kanaal op Spotify.

Shownotes:

Bekijk hier nog even de TedTalk van Ruben in Genève: https://www.youtube.com/watch?v=sj5MLIMLiOQ