Podcast met Thijs Wagenaar, Tim Koning en Susie Cats

YAAP de Podcast met Stefan Boermans

Een atypische weg naar de wereldtop

In deze aflevering aan tafel hebben we een topsporter pur sang. Letterlijk topsporter, want hij is op het moment dat dit is opgenomen de nummer 1 op de wereldranglijst in zijn sport: beachvolleybal. Samen met zijn partner Yorick de Groot vormt hij het beste koppel van de wereld op het moment, met als resultaten onder andere: een titel op het NK, zilver op het EK, een internationale titel in Gstaad, winnaar van King of the Court in Utrecht en nu dus de leiding op de wereldranglijst. We hebben het over: Stefan Boermans.

De weg die Stefan heeft afgelegd naar de internationale top in het beachvolleybal is vrij atypisch, voor zover we van een typische weg kunnen spreken. Hij heeft alle talentprogramma’s die er zijn in het volleybal overgeslagen. Zijn weg naar de top? Hij begon op zijn 4de met voetballen. Maar hoewel je officieel volgens mij je voeten wel mag gebruiken, is dat niet de sport waar je de fijne kneepjes van de smash of het blok leert. Of hoe je een floater slaat.

Ondanks dat begon Stefan na een recreatief beachvolleybaltoernooitje op vakantie, naar eigen zeggen ‘omdat dit vrij lekker ging’, met volleyballen. En vanaf dat moment ging het eigenlijk heel hard

Wij willen weten hoe je de beste van de wereld kan worden in een sport waar je pas op je 18e mee bent begonnen, terwijl we van kinderen verwachten tientallen uren te maken in hun ‘hoofdsport’ om ervoor te zorgen dat je de boot niet mist op latere leeftijd. Welke factoren zijn in Stefan’s ogen bepalend om de top te bereiken en je talent te ontwikkelen? En verder, wie is deze rising star naast beachvolleyballer nog meer?

Benieuwd naar het verhaal?

WAT IS JOUW MINDSET?

 

Geef antwoord

op 5 vragen