Podcast met Thijs Wagenaar, Tim Koning en Susie Cats

Lichaamsgerichte coaching, met Guido Seerden

Wat is lichaamsgerichte coaching en wat levert het op?

Onze gast in deze aflevering is Guido Seerden. Hij is nog jong, maar heeft er al een hele wereldreis op zitten in zijn carrière als coach. Van Saudi Arabië tot Kaapstad, van Roda JC en Ajax tot Fortuna Sittard is hij actief geweest in de jeugd in verschillende rollen.

Maar ook buiten de sport is hij zich aan het ontwikkelen. Naast dat hij zich heeft verdiept in de Acceptance & Commitment Therapie, heeft hij zich gespecialiseerd in de lichaamsgerichte psychologie, waarmee hij op het moment mensen begeleid en traint vanuit zijn bedrijf PRO-gress coaching & mentoring.

Hij helpt mensen de beste versie van zichzelf te worden, door ze bij zichzelf stil te laten staan. In ons gesprek vertelt hij hoe hij dat doet, waarbij hij ons gebruikt als proefkonijn. Verder verteld hij over zijn eigen bijzondere verhaal.

Hier vindt je de blog van Guido waar we naar refereren: https://www.linkedin.com/pulse/when-you-lose-something-cant-replace-guido-seerden/

En zijn eigen bedrijf PRO-gress: https://pro-gress.nu/

De boekentip van Guido: Stillness is the key van Ryan Holiday

Benieuwd naar zijn verhaal?

WAT IS JOUW MINDSET?

 

Geef antwoord

op 5 vragen

 

Wat is talent en hoe help je kinderen hun kracht te ontdekken?

Onze gast van vandaag is Ruben Jongkind. Hij is de zoon van een Spaanse moeder en een Nederlandse vader. En dat is voor iemand die in het voetbal werkzaam is een combinatie die het beste van twee werelden samenbrengt. Maar zijn ervaring beperkt zich niet tot het voetbal. Hij heeft Masters in Milieuwetenschappen en Bedrijfswetenschappen. Verder heeft hij zelf ook aan triatlon gedaan, en heeft verschillende atleten in de atletiek gecoacht, onder wie Bram Som (800 meter).

In het voetbal staat hij bekend als expert talentontwikkeling en jeugdopleiding. Hij is een echte Cruijff sympathisant. In die mate dat Johan Cruijff zelf hem een belangrijke rol als Hoofd Talentontwikkeling en implementatie van het plan-Cruijff in de jeugdopleiding zoals dat tijdens de ‘Fluwelen Revolutie’ vanaf 2010 uitgerold moest worden bij Ajax.

Op dit moment is hij strategisch adviseur en hoofd methodologie bij FC Volendam, en zal hij vanaf 1 januari 2022 toetreden tot de directie van de club, waar hij directeur opleidingen en samenwerkingen wordt.

Waar wij met YAAP onze missie ervan hebben gemaakt om een positief topsportklimaat in Nederland te realiseren, stellen wij Ruben onze vragen over hoe hij daarnaar kijkt, wat hij heeft geleerd van Johan Cruijff en uit andere sporten én hoe hij dit samenbrengt in de praktijk bij FC Volendam.

Wil je reageren op deze aflevering of wil je gewoon meer weten over wat YAAP precies doet? Laat het ons dan even weten via onze instagram (yaap_eu), check onze website yaap.eu of mail ons gewoon even naar info@yaap.eu. En vond je het nou leuk, laat dat even weten via een review op Apple Podcast of volg ons kanaal op Spotify.

Shownotes:

Bekijk hier nog even de TedTalk van Ruben in Genève: https://www.youtube.com/watch?v=sj5MLIMLiOQ