Podcast met Thijs Wagenaar, Tim Koning en Susie Cats

YAAP de Podcast met Keet Oldenbeuving

Welke rol speelt sport in de vorming van je identiteit?

In deze aflevering hebben Tim en Thijs niemand minder aan tafel dan Keet Oldenbeuving! Keet woont in Utrecht, is 17 jaar en kan zeggen dat ze al vlaggendrager voor Nederland is geweest op de Olympische Spelen in Tokio als jongste lid van TeamNL.

Keet staat ook wel bekend als Skatekeet. Op haar zevende al begon ze met skateboarden en vanaf haar 12e loopt ze al mee in het Wereldbekercircuit. In 2018, op 13 jarige leeftijd baarde ze opzien door wereldbekeroverwinningen in Praag en Parijs. Een jaar later werd ze Europees Kampioen op het onderdeel street en werd mede daardoor uitgeroepen tot Talent van het jaar. Ruim een kwart van het jaar zit ze voor haar sport in het buitenland, en alsof het niks is, behaalde ze vorige week ook nog even haar Havo diploma. Dus namens ons gefeliciteerd!

Keet vertelt ons alles over de sport waar ze zoveel passie voor heeft: Welke werelden er binnen de sport bestaan, wat een street part is, waarom haar collega Roos Zwetsloot echt een wedstrijdbeest is en of wat de waarde is van de Olympische Spelen.

Verder deelt Keet hoe zij als skatend meisje moeite had haar plek te vinden op school en hoe belangrijk de sport voor haar is om zichzelf te zijn. Ze vertelt waarom ze klaar is met de naam SkateKeet en tot slot heeft Keet nog een boodschap voor de luisteraars. Veel luisterplezier!

Benieuwd naar het verhaal?

WAT IS JOUW MINDSET?

 

Geef antwoord

op 5 vragen