Podcast met Thijs Wagenaar, Tim Koning en Susie Cats

YAAP de Podcast met Femke Heemskerk

Over coachen, reflecteren en presteren

Frederike Johanna Maria, oftewel Femke Heemskerk. Femke is één van de beste zwemsters die Nederland heeft gekend. Maar net zoals ieder ander is Femke begonnen bij de plaatselijke vereniging Z&PC Alkemade. Al snel verhuisde ze naar De Zijl in Leiden en vervolgens naar het Nationaal Zweminstituut Amsterdam. Na verschillende uitstapjes naar onder andere Marseille en ook in Frankrijk onder de veelbesproken zwemcoach Philippe Lucas, keerde ze weer terug naar Nederland om te trainen onder Marcel Wouda. In oktober 2021 gaf Femke aan te stoppen met topsport en zich te gaan richten op een maatschappelijke carrière buiten de sport.

De meeste mensen kennen Femke als één van de Golden Girls met wie ze goud haalde op de Olympische Spelen in Beijing, maar wie haar prijzenkast bekijkt zal weten dat ze in 16 jaar topsport haar indruk achter heeft kunnen laten op het wereldtoneel. Waar het lang nog aan ontbrak was die grote individuele titel, maar ook die droom werd werkelijkheid door afgelopen jaar goud te winnen op de 50 meter vrije slag bij de EK Langebaan.

En dan nu, genoeg over eremetaal. In deze aflevering gaan we op zoek naar het verhaal achter al die prestaties. De ups en downs, de mentale uitdagingen de ze heeft moeten doorstaan, en wat jij als luisteraar daarvan zou kunnen leren. We gaan het hebben over wat er nodig is om zo lang aan de top te kunnen blijven en welke rol een coach daarin zou moeten spelen. Als laatste hebben we ook nog een kleine verassing voor Femke, dus luister en geniet!

Vind je dat we goed bezig zijn met onze podcast? Geef dan 5 sterren via Spotify zodat nog meer mensen ons kunnen vinden!

Benieuwd naar het verhaal?

WAT IS JOUW MINDSET?

 

Geef antwoord

op 5 vragen