Podcast met Thijs Wagenaar, Tim Koning en Susie Cats

YAAP de Podcast met Michiel Kramer en Francisco Elson

Over hoe je het plezier in voetbal kunt terugvinden en hoe je je staande houdt in de NBA

We zitten weer op ons vertrouwde nest, De Weerelt van Sport. Naast mij, Thijs Wagenaar, zit Tim Koning, mijn collega sportpsycholoog bij YAAP, en verder zitten er aan tafel niet één maar twee gasten. Topsporters die in veel opzichten van elkaar verschillen, maar ook iets gemeen hebben. Daarover zo meer.

Als ik zeg dat onze eerste gast hij de eerste en enige Nederlandse basketballer is die ooit de NBA heeft gewonnen, weten de liefhebbers genoeg. Francisco Elson zit aan tafel. Hij heeft in de NBA o.a. bij de Denver Nuggets, San Antonio Spurs, Utah Jazz en Milwaukee Bucks gespeeld. Met de San Antonio Spurs werd hij in 2007 kampioen. Een tijd lang was hij ook aanvoerder van het Nederlands team, waarvoor hij uiteindelijk zestig wedstrijden speelde. Momenteel heeft hij een eigen onderneming, genaamd Flexpower, een producent van sportcrème tegen stijven en stramme spieren.

Wat veel mensen niet weten, is dat Francisco vloeiend Spaans, Engels, Portugees, en Nederlands spreekt, én dat hij een bruine band in karate heeft. Mag ook gezegd worden.

De vierde persoon die vandaag aan tafel zit is profvoetballer Michiel Kramer! Op het moment is hij spits bij RKC Waalwijk in de eredivisie, maar heeft in het verleden ook bij verschillende andere clubs in Nederland gespeeld, waaronder ADO Den Haag, waar hij naam maakte voor het grote publiek, en Feyenoord. Met Feyenoord werd hij in 2017 kampioen van Nederland.

Naast dat hij inmiddels al een tijd rondloopt in het Nederlandse profvoetbal, heerst er ook een beeld van Michiel Kramer als enfant terrible in het voetbal. Terecht of niet, dit heeft voor veel opschudding gezorgd en zorgde er ook voor dat hij veel shit over zich heen heeft gekregen gedurende zijn carrière.

In deze aflevering gaan we in gesprek met Michiel om hem beter te leren kennen. Want waar hij naar eigen zeggen vaak wordt gezien als ‘beunhaas’, klopt dat beeld niet als je het hem vraagt. Wij zin benieuwd wie hij dan wel is. En we zouden wij graag willen weten hoe je als sporter omgaat met kritiek, tegenslagen en de sociale media die daarin een belangrijke rol spelen.

Benieuwd naar het verhaal?

WAT IS JOUW MINDSET?

 

Geef antwoord

op 5 vragen