Positief sportklimaat

ouders en coaches op één lijn

Iedereen met een hart voor het ontwikkelen van talent wil maar één ding: het beste voor de sporter om zijn eigen gekozen top te bereiken. Daarvoor is een sportklimaat nodig, met ouders en coaches, waarin het talent van een sporter tot bloei kan komen. In deze drieluik richten we ons op de samenwerking tussen coaches en ouders.

Deel I: Belangen en behoeften

Ouders en coaches zijn de belangrijkste personen in de begeleiding van een sporttalent. Vaak zorgt dit ook voor verschillende aanpakken en rollen die elkaar versterken, maar ook kunnen gaan schuren. In deze bijeenkomst brengen we samen in kaart op welke manieren coaches en ouders effectief samenwerken en waar er nog ruimte voor verbetering is in deze samenwerking. En wat is eigenlijk de behoefte van de sporter?

Deel II: Grootste knelpunten

In deze bijeenkomst gaan we dieper in op de knelpunten die coaches en ouders ervaren in het ontwikkelen van een sporttalent. We bespreken verschillende cases die zijn ingebracht door deelnemers. We gaan in gesprek over de onderliggende pijn, geven ruimte aan verschillende zienswijzen en werken samen naar oplossingen toe.

Deel III: Perspectief

We slaan de handen ineen voor een positief sportklimaat. In deze laatste bijeenkomst gaat het over de toekomst: Hoe nu verder? We nodigen de coaches en de ouders uit om in navolging van de vorige bijeenkomst de andere partij een aantal aandachtspunten mee te geven, en ontwikkelpunten voor zichzelf te formuleren. Deze punten worden besproken en samengesteld tot een definitief overzicht met ‘waarden’ waar iedereen op kan terug vallen.

Bel me terug

Gerelateerde webinars / workshops / trainingen

Plezier

Durf plezier centraal te stellen in de sport

Groeimindset

de mindset van een kampioen:
durf de goede fouten te maken

Intervisie

leer van en met elkaar

Inschrijven

nieuwsbrief

Wil je meer weten over de werkzaamheden van YAAP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief