Oefening

doelen stellen

Alle resultaatdoelen die jij had opgesteld voor sportjaar 2020 zijn, of weggevallen of onzeker geworden. Het coronavirus brengt veel onduidelijkheid met zich mee, maar het betekent niet dat je helemaal geen doelen meer kan stellen. Check de blog Doelen stellen met Jan van Halst voor meer informatie. YAAP helpt je om ervoor te zorgen dat jij weet wat je deze week wilt bereiken. Schrijf de antwoorden op de vragen uit en hang ze op een prominente plek in je huis zodat je hieraan herinnerd wordt!

1. Wát wil ik deze week hebben bereikt? Formuleer dit doel positief.
2. Waarom wil ik dit doel bereiken?
3. Hoé ga ik dat bereiken?
4. Wat is de actie die ik ga ondernemen?
5. Wanneer ga ik dit doen?
6. Hoe lang ga ik de actie uitvoeren?
7. Welke kwaliteiten bezit ik om dit doel te bereiken?
8. Welke obstakels ga ik tegenkomen op de weg naar mijn doel?
9. Wat kan ik doen om deze obstakels te tackelen?
10. Hoe weet ik dat ik dit doel heb bereikt?
11. Wat als ik mijn doel niet bereik?
12. Wat levert het mij op als ik dit doel heb bereikt?
13. Met wie wil ik mezelf vergelijken?

….
….
Als je een andere naam hebt opgeschreven dan die van jezelf heb je een resultaatdoel opgesteld.

Veel plezier met jezelf ontwikkelen!

YAAP heeft nu een training ontwikkeld die jou gaat helpen jouw doelen nog scherper vorm te geven. De naam van deze training is: “Van droom naar werkelijkheid: leer de juiste doelen te stellen“. 

Wil jij tips van Jan van Halst?

Vond je dat eigenlijk oké?

Vond je dat eigenlijk oké?

Grensoverschrijdend gedrag is de afgelopen jaren een steeds belangrijker thema geworden in de sportwereld. We zijn het er als samenleving over eens dat er meer aandacht moet komen voor grensoverschrijdend gedrag en dat sporters van alle leeftijden met plezier, veilig, eerlijk en zorgeloos moeten kunnen sporten bij hun sportvereniging.

Lees meer
Hoe train ik mijn groeimindset?

Hoe train ik mijn groeimindset?

In deze blog gaan we de volgende stap zetten en beantwoorden we de volgende vraag: Hoe herken ik mijn eigen mindset en hoe train ik mijn groeimindset? Aan de hand van twee verhalen krijg je twee tips die je direct kunt inzetten om met jouw eigen mindset aan de slag te gaan.

Lees meer
De Olympische Droom

De Olympische Droom

‘Jullie moeten Liesette Bruinsma opgeven voor de zwemclub! Zij heeft talent!’ Het is even stil voor ze een tikje op haar schouder voelt: ‘Als jij goed kunt zwemmen bij de club, dan kun je later misschien wel meedoen aan de Olympische Spelen!’ Vooral de laatste woorden komen aan. Zachtjes hoort ze het zichzelf herhalen. ‘Olympische Spelen.’

Lees meer
Geen golf te hoog

Geen golf te hoog

De Friese Germ en Gonnie Bruinsma vertellen aan de vooravond van de Olympische Spelen over de weg die hun jongste dochter tot nu toe afgelegd heeft. Liesette Bruinsma, twintig jaar jong, staat eind augustus al voor de tweede keer op de Paralympische Spelen. Vijf jaar geleden was Liesette met twee gouden, twee bronzen en een zilveren medaille de meest succesvolle paralympische speelster.

Lees meer
“Het had zo moeten zijn” van Wessel Been

“Het had zo moeten zijn” van Wessel Been

Wessel Been, de bijna 2 meter lange spits speelt sinds dit seizoen bij PEC Zwolle (U21). Zijn eerste BVO, maar PEC voelde vanaf moment één als thuis. Wat heeft het gemaakt dat Wessel het heeft geschopt tot het U21 elftal bij PEC? Voor welke lastige keuzes heeft Wessel gestaan in zijn route richting het betaald voetbal en wat zijn de lessen die hij mee wil geven aan andere jonge talenten? Dit alles ga je lezen in dit blog.

Lees meer
Vier handen op één buik

Vier handen op één buik

Toen Tessel net 1,5 was kreeg ze niet één, maar twee zusjes. De eeneiige tweeling Merel en Sanne wordt op 11 februari 1993 geboren. Niet geheel als verrassing, want het krijgen van een tweeling zit bij zowel Ad als Annemiek in de familie. Het is een understatement dat Merel en Sanne vier handen op één buik zijn. Ze kunnen eigenlijk bijna niet zonder elkaar.

Lees meer
Plezier als benzine: het verhaal van Femke Been

Plezier als benzine: het verhaal van Femke Been

In 2015 hockeyde en tenniste Femke. In 2017, won zij zilver op een NK. Niet met hockey of met tennis. Zij won zilver op de 800 meter. Hoe is zij op de atletiekbaan terecht gekomen? Het talentenproject van Team Distance Runners (atletiek) kwam langs op school, ze werd gescout. Nu is Femke niet meer weg te denken van de baan. Wat drijft haar? Welke keuzes kwamen hierbij kijken, wat is belangrijk voor haar in de sport en waar haalt zij haar plezier uit?

Lees meer

WAT IS JOUW MINDSET?

 

Geef antwoord

op 5 vragen